Friday, July 29, 2011

Kejadian tak terduga!

Hari ni aku tension  gile. Aku balik rumah tengok kamalia tengah kepit anak patung aku kat celah ketiak dia. Pakai laptop aku pulak tu. Dia dah bebas keluar masuk rumah tu. Aku rasa kamalia ni bukan nak kawen sangat ngan saiful tu. Dia cuma nak enjoy2 dan berseronok je. Sebab selama ni pun saiful mewahkan dia. Mintak ape-ape je saiful bagi. Kereta saiful pun dia pakai ikut suka hati dia sejak dulu lagi, sejak dari aku jadi bodyguard saiful dulu, mase tu selalu gak aku nampak dia tenggek atas riba saiful kat opis :p kongkek tak kire tempat. same la ngan aku kehkehkeh…kali ni aku takleh tahan. ape hal sampai anak patung aku dia dah kepit kat celah ketiak sambil tengok tv. guna laptop aku selamba lak tu. si saiful la kasi paswed ni. paswed aku tu saiful je yg tau pasal sejak saiful kasi laptop tu kat opis dulu, dia yg create paswed tu dan aku memang tak penah tukar pon.
aku tepon Zamri ngadu kat dia. aku rase nak ajak Zamri datang sini. kalo saiful leh bawak kamalia tido bilik tetamu tetiap malam kongkek dalam umah sendiri depan bini lak tu, tak kan aku takleh buat. hahaha… tapi Zamri tak nak buat camtu. Tak manis katenye hahaha… Aku nak pegi kuantan la cari Zamri. AKu benci la hidup macam ni. Aku takleh sabar nak lancarkan plan Tulsa aku tu. Tapi aku sakit pala pk pasal duit, visa la, permit keje la itu ini, nak duk mana, nak cari Razif kat mana. Elly tu duk ngan makcik dia kat Des Moines. Jauh gak dari Tulsa la kalau nak menapak ke oklahoma.
Aku malas nak susahkan orang sebab aku pegi bukan sehari dua. Makcik dia pulak janda anak 4, keje gunting rambut. Aku malas la nak susahkan orang. Kejap orang tak kisah la. Lama-lama orang nyampah lak nanti. Kalo jual kete aku pun market skarang 29k je pastu duit simpanan aku tak sampai pun 8k. Ni dah bape minggu Saiful tak kasi duit shopping ni. Kredit kad pun dia dah potong. Aku duk kuarkan duit aku jelah yang tinggal ciput tak sampai 8k tu. Mane nak cukup nak idop kat sane huwaaa… Aku terfikir nak jual umah yang shima sewa tu la. Settlekan baki bank lagi 4 ribu lebih, pastu aku terus leh jual dah. Tapi sian plak shima. Aku tau dia leh duduk umah lain, tapi aku segan nak cakap hehehe…
Tadi lepas aku bising-bising pasal teddy bear ngan laptop aku, aku terus marah-marah. Pastu saiful tempeleng muke aku. Aku lempang balik muke dia pastu aku blah. Tetiba ade rase aneh kat tulang blakang aku. Dia terajang aku kat pinggang? Main kasar, pukul curi pulak tu! Ngan pompuan pun pukul curi. Tak boleh jadi ni. Aku naik atas. Aku aku kemas baju masuk lam beg, tapi tak dapat nak bawak semua beg tak muat hehehe. Pastu aku ambik lighter yang selalu aku guna untuk bakar lilin wangi tu, aku bakar cadar katil aku pastu aku cepat-cepat keluar muahahaha….Start kereta, berambus! Terus menuju ke Kuantan. Aku nak cari umah Zamri. Aku tak tau alamat pun, tapi takpe, sampai sane kang aku call la dia. Kekasih gelap dia mungkin ade kat umah, dorang kan duk serumah, tapi tak kisah la aku leh tido hotel satu malam, aku cuma nak borak ngan dia je. Pastu aku cabut balik umah mak aku jap nak gi citer kat mak aku. At least kalo ape-ape jadi, mak aku tau nape aku buat camni, so pastu aku kene cari tempat lain lak untuk lari.Abis rosak plan aku, aku ingat nak cabut bila semua urusan nak ke Tulsa dah settle. Lain pulak jadinya. Memang sukalah Kamalia tu aku dah berambus. Oh ye… mane leh aku biarkan dia bersuka ria. Nanti dia… aku akan tepon mak mertua aku hahahaha… jahat tak aku?
“mama, meen dah kuar dari umah tu” aku bebuat nangis teresak-esak bebuat sedut hingus.
“astagfirullah, nape plak ni. Gaduh ke?” datin tua tu terjerit kat telinga aku. Adui.
“saiful dah bape hari bawak pompuan tu tido kat bilik sebelah, meen dah tak tahan la mama, hari ni dia pukul meen pasal pompuan tu” eceh! Aku ngadu buat suara manja.
“ya Allah, dah BERAPA HARI baru nak bagitau mama?” aik! Dia marah aku lak.
“meen malas nak gaduh la mama, meen pk kan anak ni je, sebab tu meen biar je, hari tu pun dia tuduh meen yang mengadu kat mama, meen tak larat la asyik kene pukul je” aku saje tekan perkataan ASYIK tu. Hahaha… macam la selalu sangat kene pukul. 2 kali je tapi kesan dia masih terasa. Aku tak penah kene bantai macam tu. Aku jahat camne pun, mak bapak aku takde pukul aku sampai bengkak lebam darah-darah
sumer.
“meen kat mane ni. Meh datang sini” mak mertua aku kedengaran cam dah nangis.
Sian plak aku tengok.
“meen takde kat KL. Meen lari tadi lepas dia pukul Meen” aku
cuba mengelak.
“Meen kat mane? Datang la sini, meen nak pegi mana lagi? Mak meen dah tau?” hahaha itu yang dia risau rupenye. Dia takut mak aku tau hahaha…
“mak tak tau, meen gi umah kawan lama meen. Takpelah mama, nanti ape-ape Meen call mama lagi” aku putuskan talian pastu off enpon hahaha… Mesti menggelupur mak datin tu.
Sian dia. Takpe esok lusa jelah aku call dia. Mesti dia risau.
 
Baru sampai karak aku dah rase kematu. Bosan tul la memandu. Si Fara Fauzana ni bebel tah hape-hape ngan suara rock dia, kejap-kejap gelak, kejap-kejap jerit, kejap-kejap dia cakap TAU TAKPER! Adui bosannye… dekat 11 malam baru aku sampai bandar kuantan. aku call Zamri. Terkejut beruk dia aku dah ade kat kuantan. Kami makan malam dulu sebelum pegi klinik check kandungan aku pasal si saiful tu tendang tulang blakang aku. Itu yang aku suke kat Zamri, caring gile!
Aku rase selesa bila Zamri paut bahu aku. Pegang perut aku, belai rambut aku yg terjuntai-juntai kene tiup angin.
“ko takyah tido hotel la, tido umah aku je”
aku pandang Zamri.
“awek ko?”
Zamri senyum.
“ade, tapi kalo ade pun kenapa? problem?” Zamri senyum lagi.
Aku pandang Zamri lagi.
“Arh jangan riso la, kan aku kate aku ngan dia buat stock geli-geli je, dia kan ramai jantan lain, kalo aku tak tahan, aku kongkek gak dia “ Zamri ketawa. AKu pun ketawa.
Memang dia penah bagitau tapi aku rase cam Kamalia plak aku, datang umah orang kaco laki orang hehehe…
So, malam tu aku tido umah Zamri. Bukan takat umah Zamri, tapi bilik Zamri. Hehehe…
Esok la sambung, letih la hehehe… esok aku citer ape jadi malam tu ekk? hehehe…

No comments:

Post a Comment